dijous, 17 d’octubre del 2013

El nou servei de radars a Lleida (lleidaalminut.com)

Els nous radars ja són aquí i la seva arribada no ha estat pas lliure de polèmica. El concurs va quedar desert ara fa un any perquè una de les firmes que integraven la UTE licitant investigada per la justícia per presumpta implicació en casos de corrupció. Un any després, Arnó, que ja formava part d’aquella UTE s’ha després d’aquesta empresa i ha guanyat el concurs.
Des de l’entorn del poder de la Paeria el missatge és clar: no corris i no seràs multat. En això absolutament d’acord. Però aquest no és el debat real. El debat real no pot ser exclusivament el de que es vol reduir la sinistralitat o la contaminació acústica. En això tots estem d’acord. Estem d’acord en sancionar l’incívic al voltant. Però també volem obrir un altre debat i que és el que ens hauria de preocupar. Aquest debat no és altre que el de la privatització encoberta del servei.
Les privatitzacions, externalitzacions de serveis o com li vulguin dir formen part de la política ideològica de l’Ajuntament de Lleida. D’aquells serveis públics que l’Ajuntament creu que els interessos privats –4 grups empresarials que sempre s’ho queden tot- en poden treure negoci la política és la de privatitzar. Ho hem vist amb l’enllumenat o amb transport públic. I també amb la privatització de la via pública mitjançant la zona blava.
L’Ajuntament de Lleida pagarà 1,6 milions d'euros per 4 anys de concessió del servei de radars. Això vol dir que a priori, aquests diners, l’Ajuntament els espera recuperar en els propers 4 anys. I com resulta que aquest servei de radars, encara podrà donar molt més, un 31,5% de la recaptació serà per l’empresa adjudicatària. Això si que és un benefici industrial! Us imagineu que aquest servei estigues municipalitzat i els beneficis revertissin en els menjadors de les escoles bressol, en el manteniment de la via pública o en serveis per la nostra gent gran?
De moment, seguirem imaginant.

1 comentari:

WebDesignStudio ha dit...

On estan localitzats exactament que em passare a fer fotos i us les passo

https://www.facebook.com/groups/radarslleida

Publica un comentari a l'entrada